Задават се още гръмотевични бури днес и утре, чака се и градушка

Властите предупреждават: Бъдете внимателни!


Нови гръмотевични бури удрят Бургас днес и утре. Проливни дъждове и силен вятър идват в следобедните часове. В някои райони се очакват и градушки. Община Бургас предупреждава гражданите да бъдат предпазливи и при възможност да не излизат навън, защото на 30 и 31 май отново се очакват гръмотевични бури с проливен дъжд и силен вятър. Има условия за градушки. Температурите ще се понижат и в събота минималните ще са 10-15, а максималните 18-21 градуса.
Времето ще се запази така до вторник, когато ще има повече слънчеви часове и само изолирани превалявания.
Призовават се хората да бъдат внимателни и да приберат необезопасените предмети от балконите си. Екипи на Община Бургас и ВиК започват обход и почистване на всички шахти и канали.
Община Бургас призовава търговците също се погрижат и предприемат необходимите мерки за обезопасяване на своите обекти, а шофьорите да карат внимателно и при наводнени улици да използват обходни маршрути. Строителните фирми, които имат изкопни работи, трябва да ги обезопасят и да оставят на място дежурни екипи.
Гражданите могат да подават при необходимост сигнали на телефона на дежурния в Община Бургас – 056/ 841 560 или на 056/ 907 218.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен