Съдът мотивира хората да дадат пълна подкрепа на Цветанов

Борисов: Всички министри на вътрешните работи да бъдат вкарани в затвора за това, че са писали "не" ли?

„Оттук нататък план Б ще е да искаме още вотове, поне да може хората да чуят какво са сътворили тези. Вотът на недоверие мина в неделя. "Атака" се срина, БСП се срина - над 10% вече сме над БСП".

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю пред „Труд".

Според Борисов над 34 000 души са пренаредили Станишев, колкото и да го изкарват грешка. Поведението на техния евродепутат, вече избран, че категорично ще отиде в Брюксел, показва, че това не е случайно, подчертава лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов ефективната присъда на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов била политическа поръчка.

„Вярвам на съдебната система. В случая обаче въпросният съдия няма как да не се съобрази с неща, в които и аз съм бил участник като главен секретар на МВР. И аз съм писал "не" за СРС. Министър Петканов (Георги Петканов - б. р.) стотици пъти е връщал искания за СРС, с голямо "не" при това. Всички министри на вътрешните работи да бъдат вкарани в затвора за това, че са писали "не" ли? Затова избухнах, че това не е правилно и се надявам на следващите инстанции това да се докаже. Вместо това много услужливо на Станишев дори не му дадоха призовка. Дори неговото дело е озаглавено "загубени секретни документи". Ама 9 пъти са загубени", допълни лидерът на ГЕРБ.

„След присъдата Цветанов вече е канонизиран в ГЕРБ. Той е жертва. Знаете, че аз много съм се карал с него. Сложих умишлено още двама зам.-председатели, за да му се намали влиянието в партията. Но това, което съдът направи, ще мотивира хората да му дадат пълна подкрепа. Убеден съм", каза още Борисов.