Кмет, поетеса, консул и ректор патрони на 50-ия фестивал на камерната музика

Мисия Пловдив

31-05-2014, 11:08

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Легенди откриват и закриват юбилейния фест на камерната музика

Открива се на 10 юни

Концертът, с който на 10 юни тържествено се открива 50-ия Международен фестивал на камерната музика, е под патронажа на Иван Тотев, кмет на Община Пловдив, главен организатор на форума. Събитието е в зала „Съединение” от 19 часа, когато с изявата на Камерен ансамбъл „Софийски солисти” с диригент Пламен Джуров и солист Лилия Бояджиева – пиано, ще започне 15-дневният юбилеен музикален празник под тепетата.

Подобно на градоначалника, като патрони на други ключови концерти в юбилейния афиш на феста са изписани имената на една поетеса – издател, на един почетен консул и на един професор – ректор.

Божана Апостолова застава зад култовия концерт, с който на 22 юни от 19 часа в Камерната зала на Драмата се закрива 50-то издание на Фестивала – концерта на легендата Милчо Левиев и атрактивните виртуози братя Владигерови. Консулът на Украйна в Пловдив инж. Димитър Георгиев е патрон на  концерта на камерния квинтет, носещ името на украинската столица – Киев. Киевчани ще музицират в Етнографския на 12 юни от 20 часа. Под патронажа на ректора на ВУАРР проф. д-р Димитър Димитров ще премине концертът на проф. Венцислав Николов – виолончело, с неговите студенти, обединени в КА „Силуети”. Публиката ги очаква в Камерната зала на ДТ – Пловдив, на 19 юни от 19 часа.

Авторитетна подкрепа, цветя за артистите и още нещо... – така мениджърът на Фестивала Димитър Малашинов дешифрира в телеграфен стил що е това да си патрон на юбилейното събитие.