Созопол и Мастер решават днес спора за титлата на Юг

И двата отбора отговарят на изискванията да играят в професионалната Б група

Днес ще се изиграят мачовете от последния кръг в югоизточната В футболна група. Два са мачовете в нея, които предизвикват подчертания интерес на привържениците на футболната игра. От 18 часа в Созопол се изправя срещу Асеновец, а в Поморие Мастер приема Левски Карлово.

В момента Созопол е първи в класирането с 1 точка аванс пред Мастер и при победа днес, която е очаквана ще завърши на първо място в групата. Това автоматично праща отбора в професионалната Б група, където догодина ще играе дербита с местните Черноморец и Нефтохимик. Отборът няма проблеми да вземе лиценз тъй като финансово е обезпечен и разполага с необходимата база, за да покрие критериите на БФС.

Мастер също ще търси победата днес, но дори да победи, отборът ще завърши на второ място в класирането, в случай разбира се, че и Созопол вземе 3-те точки днес. При това положение за мастерите ще остане надеждата, че те са сред отборите, отговарящи най-пълно на критериите за участие в по-високото ниво на футбола ни и ще получат картбланш от догодина да играят в професионалната група. За това обаче трябва да се произнесе окончателно ИК на БФС, който ще заседава в началото на следващата седмица по въпросите на българските първенства. Тогава ще стане ясно и дали всички отбори от досегашните А и Б група са успели да защитят лицензите си.

Като цяло, очаква се и Созопол и Мастер да получат професионален статут, но затова на втория в крайното класиране на Югоизток се налага да изчака още няколко дни.