Децата на Стара Загора гонят национален рекорд

Близо 600 ученици се включиха въф флашмоба „Усмихнатите деца на България"

Децата на Стара Загора са на път да спечелят Националния конкурс на Държавната агенция за закрила на детето за най-голямо и позитивно послание по случай 1 Юни.

Близо 600 ученици от V, VI и VII клас от старозагорските училища участваха за втора поредна година в конкурса, като с телата си изписаха в импровизиран флашмоб посланието „Усмихни се“!

„Усмихнатите деца на България" е своеобразен детски призив към обществото да спазва принципите, заложени в Конвенцията за правата на детето и да осигури равни възможности за развитие на всяко българско дете. Флашмобът е организиран от Община Стара Загора и Mall Galleria по повод 1 Юни – Деня на детето.

През целия ден за децата бяха подготвени различни прояви и поредица от атракции с много награди  в трите градски парка - „Тракия", „Пети октомври" и „Ал. Стамболийски", както и в Регионалния исторически музей, Кукления театър и др. В празничната програма участваха актьори, певчески и танцови формации от читалища, детски градини и училища от Стара Загора.