От "нафтата" платили на БФС всичко до стотинка

Отборът все още не знае кога започва подготовка и къде ще играе мачовете си от Б група

Нефтохимик се оказа единственият клуб от А група, който е изплатил всичките си съдийски и делегатски таксин за отминалия сезон. На пръв поглед ситуацията е странна, но това продължава политиката на клуба да ограничава до минимум дълговете на клуба. Така в момента зелените няма какво да дават вече на БФС нито като съдийски такси, нито като неплатени наказания.

Позицията на двамата директори Костадин Джамбазов и Николай Тодоров било взето след обявяването на последните приходи за отбора от телевизионните права. Към тях имало въпрос дали предпочитат да си вземат парите от телевизиите и след това да търсят опции да погасяват служебните си задължения, или пък да им се приспаднат.

"Решихме да бъдем чисти пред себе си и пред останалите участници във футболния процес. Съгласихме се БФС да вземе нашите пари и с тях да погаси задълженията ни. След известно време обаче проверихме, и се оказа, че единствено ние сме били наивниците, които искат всичко да е изрядно. Дори т.нар. големи отбори и грандове имат да плащат на съдии и на делегати, което е комично за претенциите им. Но нека всички с живи и здрави, ние си имаме наша политика на действие", коментира пред БТА изпълнителният директор Костадин Джамбазов.

В момента ръководството на зелените търси стадион за домакинските мачове през новия сезон в Б група. Клубът най-вероятно ще се откаже от стадиона в Несебър заради доста високия наем и почти нулевия интерес и посещаемост. Като вариант отново на преден план излиза Сливен, където наемът не е по нисък, но пък има повече публика, включително и от местните.

Засега трудно ще се реализира идеята Нефтохимик да стартира първенството на стадион Черноморец, тъй като съоръжението е в доста занемарен вид. Единствено централният терен е в отлично състояние, а същото се отнася и за тренировъчните игрища.

Обсъдена беше и дата за началото на подготовката, като вариантите са около 20-и юни. По въпроса със селекцията в Нефтохимик нямат нови попълнения, но няма и нито един играч, който да е гарантирал, че няма да бъде на разположение.