Американци правят предприятия за развитие на високите технологии в Бургас

Идеята беше сериозно дискутирана на българо - американски бизнес форум в морския град

Американската търговска камара, Посолството на САЩ в България и Община Бургас организираха кръгла маса на тема "Бургас: Бизнес възможности за устойчиво регионално развитие".

На форума се обсъдиха актуални за града въпроси, свързани с постигане на модерна и устойчива градска среда за по-висок икономически растеж. Домакините от Общината представиха възможностите за инвестиции, които Бургас предлага, и заявиха желанието си тук да се развиват предприятия от сферата на високите технологии, в която САЩ е водеща сила. От своя страна гостите обясниха какви условия търсят техните фирми, за да развиват дейността си извън родината. Експерти от различни департаменти на Посолството на САЩ представиха по време на дискусията основни теми и програми, насърчаващи двустранната търговия и инвестиции между България и САЩ.

Във форума участваха Даниел Бърг от Американската търговска камара, Томас Брънс - аташе към посолството на САЩ с ресор търговия, зам.-кметовете на Бургас Красимир Стойчев и Атанаска Николова, представители на ТИК-Бургас, БТПП, местния бизнес, както и мениджъри от американски компании с офиси в България.