Димчо Ненов: Ще изпълним изискванията на БФС за „А“ група

Бургазлията смята, че трябва да се дава повече шанс на момчетата от местните школи

Бургаският треньор на новака в А футболната ни група Хасково Димчо Ненов е в родния си град, където е на кратка почивка преди началото на подготовката за новия сезон. Наставникът на тима от южния град отговори на няколко въпроса на Burgasutre.bg по повод предстоящия шампионат и проблемите пред неговия тим.

Димчо Ненов разкри, че от седмица на стадиона в Хасково вървят ремонтни работи по стадиона, който ще бъде готов още през септември да отговори на изискванията на лицензионната комисия.

-Ръководството на клуба ще се съобрази с по-високите критерии на БФС за участие в А група. Вече се работи сериозно по всички препоръки направени от лицензионната комисия и затова съм убеден, че отборът ще получи лиценз и ще играем в А група. За първите мачове сме заявили стадиона в Любимец, който има лиценз за провеждане на мачове от елитния футбол. Смятам, че по отношения на базите и условията за провеждане на срещите ще се справим, но е необходимо малко време.

На въпрос кога ще започне подготовката и къде ще се проведе тя, Ненов отговори, че събира отбора на 9-ти юни в Хасково. Първоначално отборът ще води встъпителните тренировки в домашни условия, като ще се ползва и базата на Димитровград, където има много добри терени. След това отборът ще проведе високопланинска подготовка, като вариантите за това са няколко. Вече са водени разговори за контроли, но точните дати ще се уточнят до края на идната седмица.

Отборът ще разчита на повечето от футболистите, с които завоюва промоция за А група. В същото време Димчо Ненов повтори своето разбиране, че трябва да се дава повече шанс на момчетата от местните школи, които горят в играта и се раздават докрай в мачовете, отколкото на недоказани футболисти извън страната. Затова и селекцията на новака в А група ще бъде насочена към млади футболисти, които горят да се докажат. Разбира се към тях ще има и по-опитни играчи, които да им помагат за по-бързото интегриране в отбора.

Ненов се въздържа да посочи целите на отбора, но със сигурност обеща на феновете че Хасково ще играе стойностен футбол, който да привлича много хора на стадионите.