Джон Маккейн, Кристофър Мърфи и Рон Джонсън ще посетят София

Във визитата на американските сенатори са включени още Полша и Румъния

Американските сенатори Джон Маккейн, Кристофър Мърфи и Рон Джонсън ще посетят България този уикенд в рамките на своята визита в Източна Европа, която включва още Полша и Румъния.

По време на посещението си сенаторите ще се срещнат с официални представители на правителството, за да обсъдят добрите двустранни отношения между САЩ и България, ситуацията в Украйна и реакцията на НАТО, както и въпроси, свързани с върховенството на закона и енергийната сигурност.

"Много е важно да изпратим послание както от изпълнителната, така и от законодателната власт към нашите съюзници от НАТО, че сме сериозни за реинвестирането в трансатлантическия алианс", заяви пред "Ройтерс" Крис Мърфи, демократ от Кънектикът, който е председател на подкомисията по европейските въпроси в Сената.

Сенатор Джон Маккейн (сенатор от щата Аризона, републиканец) е член и бивш високопоставен член на Комисията по въоръжените сили на Сената, член и бивш председател на Комисията по въпросите на коренното индианско население, член на Комисията по вътрешна сигурност и правителствени въпроси и член на Комисията по външни отношения. Той е избран за член на Камарата на представителите от Аризона през 1982 г., а за член на Сената през 1986 г. Сенатор Маккейн бе кандидатът на републиканската партия за президент на САЩ на изборите през 2008 г.

Сенатор Кристофър Мърфи (сенатор от щата Аризона, демократ) е член на Комисията по здравеопазване, образование, заетост и пенсии, на Комисията по външни отношения и на Съвместната икономическа комисия на Сената. Сенатор Мърфи е избран през 2012 г.

Сенатор Рон Джонсън (сенатор от щата Уисконсин, републиканец) е член на Бюджетната комисия, на Комисията по търговия, наука и транспорт, на Комисията по външни отношения, на Комисията по вътрешна сигурност и правителствени въпроси и на Комисията по въпросите на малкия бизнес и предприемачеството. Сенатор Джонсън е избран през 2010 г.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия