Социалистка с 54-годишно членство в столетницата, напуска БСП – Добрич!

Жената е огорчена от лобистите

След 54 години членство в БКП и БСП, добричлийката Мария Паскалева напуска партийна организация в Добрич.

Като мотив за решението си тя сочи наличието на лобита в партията , които независимо от ръководствата налагат решения и тенденции, пише ИА Добруджа. Не можех да си обясня защо хора, като Лъчезар Росенов, Веселин Игнатов, Веселин Киров, Григор Алексиев, Веселин Малчев и др способни и кадърни напуснаха партията, казва Паскалева. Сега вече знам- заради лобизма. Подмолното управление особено на последната конференция на БСП-Добрич, вече преля чашата на търпението ми, признава тя. Мария Паскалева твърди че никога не се е облагодетелствала от партията. Работила е за каузата и 20 години е секретар на основна партийна организация.

Моето семейство има 138 години партиен стаж, повече от колкото самата столетница, прави равносметка социалистката.

Обидата и е още по-голяма от факта, че с партийна препоръка за „точният" човек дъщеря и е пренебрегната в конкурс за директор.

Страшно се тревожа, че дрязгите в партията се отразяват на изборния резултат, казва Паскалева. Тя дори прогнозирала пред съпартийците си третото място в региона на евровота от 25 май. Много лошо ще се отразят вътрешно партийните проблеми и на парламентарни избори.

Паскалева прави уговорката, че не напуска партията , а само добричката организация. Ще се върне в партийната ядка от която е тръгнала в село Победа.