Чисто било досието на гръка, прегазил Катя на Герджика

Боскос трябва да се върне в България до 13 юни

Свидетелството за съдимост на гръцкия студент Христос Боскос, което пловдивската прокуратура поиска от власти в южната ни съседка, е пристигнало. Той е с чисто досие, няма криминално минало, съобщи говорителят на районна прокуратура Атанас Илиев, пише БЛИЦ.

На 20 май Боскос връхлетя с "Нисан"-а си върху спирка в Пловдив и помля 16-годишната Катерина Матеева. Ученичката претърпя тежки операции на двата си крака и лекарите едва спасиха живота й. Въпреки че съученици на Катя и много пловдивчани настояваха гръкът да бъде задържан, той е с по-лека мярка за неотклонение и в момента се намира в родната си Гърция.

Той трябва да се върне в България до 13 юни. Прокуратурата е повдигнала обвинение на Боскос за нанасяне на средна телесна повреда. Пътуванията на студента, който учи у нас и напускането на страната провокираха бурно недоволството на много хора. От прокуратурата и съда обаче обясниха, че няма основание да бъде наложена  забрана на Боскос да напуска страната. Такава може да има само ако е извършено умишлено тежко престъпление, уточняват юристи.