Вотът на българите определи ГЕРБ за безусловен победител на евроизборите

Цветан Цветанов и Клаус Физингер от Фондация „Ханс Зайдел“ обсъдиха резултатите от евровота и политическата ситуация в България

Вотът на българските граждани определи ГЕРБ за безусловен победител на европейските избори в България. Огромното доверие на хората към ГЕРБ ни дава моралното право да поискаме от тяхно име незабавната оставка на правителството на БСП, ДПС и Атака. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на срещата си с ръководителя на отдела за Средна, Източна и Югоизточна Европа на фондация „Ханс Зайдел“ д-р Клаус Физингер. Двамата обсъдиха резултатите от европейските избори в България и Европа. Д-р Физингер предаде поздравите на ръководството на фондация „Ханс Зайдел“ към Бойко Борисов и пожела на ГЕРБ да продължи да защитава интересите на българските граждани, усланяйки се на християнските и демократични ценности. Цветанов и Физингер обсъдиха и провеждането на предстоящата конференция за сигурността на външните граници на Европейския съюз, която ще се организира съвместно от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“, Фондация „Ханс Зайдел“ и Мартенс Център. Във форума се очаква да участват говорителя на вътрешната комисия в германския Бундестаг, бившият федерален вътрешен министър, депутати от Бундестага и международни експерти от Европейския парламент.

Цветан Цветанов и Клаус Физингер обсъдиха и предстоящото посещение на заместник-председателя на ГЕРБ в Германия по покана на Фондация „Ханс Зайдел“. Цветан Цветанов ще участва в международна конференция за борбата с трафика на жени в Югоизточна Европа. По време на форума Цветанов ще изнесе доклад заедно с председателя на Фондация „Ханс Зайдел“ проф. Урсула Менле, ръководителя на Института за международно сътрудничество на Фондация „Ханс Зайдел“ д-р Сузане Лутер, ръководителя на отдела за Средна, Източна и Югоизточна Европа д-р Клаус Физингер, депутата от германския Бундестаг Ханс-Петер Ул и експерти от страните от Югоизточна Европа. По време на визитата си в Германия Цветан Цветанов ще проведе работни срещи с депутати от Ландтага в Мюнхен, германския Бундестаг в Берлин и с представители на федералните германски институции.