Когато мълчанието говори повече от хиляди думи...

Десетки хиляди старозагорци излязоха на "Мълчалив поход за живота" в памет на Паоло

Задушница е. Ден за помен. А днес - и ден на мълчалив поход за живота в много български градове. Инициативата тръгна от социалните мережи и е на майки от цяла България в знак на съпричастност към близките на Паоло и семействата, загубили децата си в инциденти на пътя.

В Стара Загора единайстият час събра пред сградата на Общината десетки хиляди хора, носещи цветя, плюшени играчки и запалени свещи. Майки с колички и малки деца, млади и възрастни хора бавно и мълчаливо изминаха пътя от центъра на града до лобното място на малкия Паоло пред училище "Васил Левски". Там, където на 2 юни вечерта 44-годишният Георги Сапунджиев с джипа си прегази 4-годишното момченце по време на маневра в пешеходна зона в Стара Загора пред очите на родителите му...

Организатори на мълчаливия протест, който се проведе в над 20 града, са Сдружение "Зачатие", съвместно с фондация "Искам бебе", присъединяват се и Фондация "Нашите недоносени деца", Сдружение "Настоящи и бъдещи майки", Българска асоциация на пострадалите при катастрофи и Фондация "Безопасни улици от Валя", Националното движение "Червена пътека за Валя".