Утре тръгва крос на доброто, деца и шампиони минават през храмовете в Пловдив

Мисия Пловдив

07-06-2014, 21:07

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

10 000 лева е наградният фонд в Кроса на толерантността

Началото е 10 часа от Паметника на благодарността за спасените български евреи

Деца от Пловдив и областта  ще преминат заедно покрай основните храмове на вероизповеданията в първия Крос на толерантността у нас, който ще се проведе утре в Пловдив. Големите имена в спорта ни – Ива Пранджева, Йордан Йовчев и Николай Бухалов ще поведат учениците.

Пробегът ще тръгне в 10 ч. от Паметника на благодарността за спасените български евреи, ще премине през Джумая Джамия, църквата „Света Марина“ и ще завърши пред сградата на общината.

„Идеята е да покажем, че младите хора у нас не приемат зачестилите в последно време прояви на верска нетърпимост и нетолерантност, на противопоставяне и омраза“, посочи председателят на Израелско-Българския институт д-р Невен Енчев, организатор на проявата.

„Естественото място на Кроса на толерантността е тук и младите хора ще покажат, че Пловдив, освен древен и вечен, е и град на толерантността“, добави д-р Енчев.

„Приех веднага поканата да участвам в кроса, защото вярвам, че масовият спорт е здраве и учи децата на толерантност - учи ги да бъдат заедно“.  Това заяви двукратният ни олимипийски шампион на кану Николй Бухалов.

След кроса, коктейл по повод Деня на Йерусалим за директорите на училищата, медиите и почетните консули, ще дадат Н.Пр. Шаул Камиса-Раз, посланик на държавата Израел у нас и д-р Невен Енчев. В ресторант "Амбасадор" в Тримонциум ще бъде изпълнен ритуалът "Верига на толерантността".

Наградният фонд на Кроса е 10 000 лева - за класиралите се на първо, второ и трето място – момчета, момичета, юноши и девойки, както и отборно - училищата.