Пътят до „Градина” троши коли и застрашава животи

Причините - валежите и строеж на канализация

Участъкът между Черноморец и Созопол е пропаднал и разбит от строежите и дъжда и прави опасен пътът към един от най-популярните къмпинги на юг. На места асфалтът е буквално отнесен, а зейналите дупки правят минаването дори с лека кола много опасно.
Първият опасен участък започва с табела. Но и без нея, шофьорите намаляват по принуда. Пътят свършва – заради изграждането на колектор, който ще отвежда отпадните води на Черноморец към пречиствателната станция, съобщава bTV.

„Шахтите са изградени, тръбите са положени и предстои възстановяване", обясни ръководителят на обекта Илко Бакалов. По думите му пътят няма да е асфалтиран, а ще бъде положен трошен камък.

За да избегнат местата, където настилка буквално липсва, част от шофьорите изскачат на главния път. Но с риск за живота! Пепа Желева, която има офис край пътя, е спряла да брои катастрофите.

„Аз ги виждам - просто те съкращават този път и за това. Много често се блъскат коли - от Созопол, които излизат, за да предпазят тези, които излизат пък на главния път", обяснява тя.

На „Градина" сезонът е започнал. За почиващите тук, някои от години, пътят до морето си остава най-големият кошмар.

„Днес почти заседнах, докато идвах... Линейка не виждам как ще мине!", казва Емил Чушев, който има каравана.

„Ако има някъде нещо, което да е толкова фрапантно, както вие казвате в момента, ще го отстраним. Но за догодина съм решил категорично, че ще го направя целия, ще го направя перфектен", обещава кметът на община Созопол Панайот Рейзи. Строежът на канализацията на Созопол трябва да приключи до май 2015 г.