Спецполицаят Пенчо Трендафилов вече има DMS номер

Всеки, който желае да му помогне в борбата с тумора, може да го направи с SMS на 17 777

Бургаският спецполицай Пенчо Трендафилов, който в момента води тежка битка с тумор в мозъка, вече има DMS номер. Дарителски SMS -и с текст на латиница DMS PENCHO могат да бъдат изпращани на на номер 17 777 (за всички мобилни оператори), съобщиха от групата "Да помогнем на Пенчо да победи рака" в социалната мрежа.

Миналата седмица бургазлията беше опериран в клиника в Германия. Като цяло хирургическата интервенция е минала успешно, но лекарите не са могли да отстранят 10% от тумора, поради опасност да засегнат жизнено важни функции на мозъка. Изваденият тумор ще бъде изследван и лекарите ще решат какви мерки да се предприемат. Пенчо замина в Германия, след като стотици добри хора се включиха в благотворителната кампания за набиране на средства за неговото лечение. 

"До седмица ще излезе резултатът от изследването на премахнатия тумор. По график Пенчо трябва да се върне в Германия около септември, когато лекаритеще проверят дали туморът не расте отново. Ако расте, ще се наложи втора операция", споделиха близки на Пенчо Трендафилов.

Пенчо Трендафилов е служител в системата на МВР-Бургас от 22-години. Работи в едно от секретните и най-тежки звена. Според колегите му е един от доказаните, опитни и изключително стойностни служители. Баща на две дъщери. Самият Трендафилов сподели, че го крепи именно обичта му към семейството.