Правят възстановка на катастрофата, в която тир помете майка с бебе

Затварят част от АМ "Тракия" за следствен експеримент

Магистрала “Тракия” ще бъде затворена днес между 118-ия и 126-ия километър в посока Бургас, за да бъде разигран следствен експеримент. Той е планиран между 21 и 22,30 часа, съобщи 24 часа.

Вещи лица ще търсят истината за катастрофа преди 2 г., когато тир помете майка с бебешка количка. Драмата стана на 8 юни 2012 г. По чудо бебето оживя, но майка му Добромира Трахнова загина под гумите на влекача. Тя тръгнала да се прибира пеша от Пловдив към Съединение, защото изпуснала последния автобус и нямала пари за такси.

Обвиняем е шофьорът Иван Торошанов. Той твърди, че не е забелязал жената с количката. Чул удар, помислил, че е сгазил животно, и продължил. Количката отхвръкнала встрани. Спрели случайни коли. От едната слязла жена и започнала да успокоява детето, което било невредимо, докато дойде баща му от Съединение. Според автотехническата експертиза Торошанов би трябвало да е забелязал, че на пътя се движи човек. Добромира била с червен потник. Бутала яркооранжевата количка не пред себе си, а встрани. Имала проблем със зрението.

Възстановката на катастрофата е насрочена от Пловдивския окръжен съд още през декември м.г. Тя обаче се отложи за 8 юни, за да се разиграе експериментът точно на датата, когато е станала трагедията, и при същите метеорологични условия.