Сестрите на Марио Нушков започнаха люта битка за наследство

Сестрите на починалия загадъчно през октомври 2012 г. Марио Нушков от Благоевград водят битка за наследството му

25-годишният мъж бе намерен мъртъв до елстълб в гората край с. Бистрица. Предишната вечер той бил на гости във вилата на учителя по философия Росен Ангелов с приятели, последователи на учението на Владимир Мегре и неговата героиня Анастасия.
След смъртта му прокуратурата заведе дело за подстрекаване към самоубийство срещу неизвестен извършител. Назначена бе съдебномедицинска експертиза.
Заключението вече е готово, но от прокуратурата отказват да го съобщят. Очаква се да стане ясно дали младежът е загинал при нещастен случай, или се е самоубил. Основната версия е, че се е качил на стълба и е паднал от високо. Трудно е обаче да се установи дали смъртта му е случайност, или осъзнат край на живота, пише "24 часа".
Марио бе доброволец към фондация “Мечта”, основана от Росен Ангелов, която проповядва природосъобразен начин на живот и създаване на родови имения далеч от светския живот. Баща му Христо Нушков бе дългогодишен директор на “Мототехника” в Благоевград и бе заможен бизнесмен. Получи инфаркт през 2009 г., докато караше ски. Предполага се, че е оставил добро наследство на сина си.
От предишни бракове на баща си Марио има 3 сестри. Знае се, че на него е оставена родната къща на баща му в Дупница. В Благоевград момчето имаше 2 коли, апартамент и помещение за автосервиз, което даваше под наем. Месеци преди да почине, Марио почнал да разпродава покъщнина, искал да продаде и къщата в Дупница. Взел банков кредит. 
10 дни след смъртта му едноличната му фирма станала съсобственост на две от полусестрите му. Преди дни пък третата е подала искане в съда за запечатване и опис на цялото имущество на Марио. Жената се притеснявала, че имуществото може да бъде разпиляно, а наследствените права да бъдат ограничени. Съдът обаче отхвърлил молбата й на първа инстанция.