Рисуване, спорт и танци за лятната ваканция в Казанлък

Богата и разнообразна програма за лятната ваканция очаква децата в община Казанлък

За малките ученици ваканцията вече започна, а броени дни делят по-големите от нея. Летният отдих за децата и учениците се организира от Община Казанлък, Общински детски комплекс, училищата, читалищата в града и населените места в общината. В лятната програма за децата и учениците са включени много спортни и културни прояви.

Община Казанлък осигурява отдих за децата на Почивна база „Паниците“.  Казанлъшките деца и ученици отново ще имат прекрасната възможност да отдъхват сред приказната природа на Балкана над Калофер. Обновената през 2013 г.

Почивна база „Паниците“ на Община Казанлък отваря врати на 30 юни и ще  работи до 31 август, като предоставя на летуващите чудесни условия за почивка, игри и занимания.

В Общинска библиотека „Искра” – Казанлък  от 20 юни стартира инициативата „Лято в библиотеката”. Всеки ден от 10 до 12 часа домакини на заниманията с децата ще са отделите от Централната библиотека, а всеки следобед за свободното време на малчуганите ще се грижат четирите библиотечни филиала по квартали и работещите в тях специалисти.

В летните месеци децата ще бъдат обхванати в няколко тематични ателиета – „Тайните на

библиотеката” , „Вълшебният свят на приказките”, „Рисуваме заедно света”, „Твоето любимо списание”, „Моята древна Родина” и „Казанлък – любимият ми град”. В тях те ще се учат да рисуват, четат, слушат приказки, ще научават факти за любимия си град и ще посещават културно-исторически забележителности.

Спортни игри и летни читални за малките казанлъчани на възраст от 7 до 14 години ще бъдат организирани в почти всички училища в община Казанлък. Заниманията ще се провеждат през целия летен период и в тях могат да се включат ученици от всички класове. Предлагат се различни занимания в клубове и ателиета като Ателие „Млад приложник“, където заниманията ще се провеждат по 4 часа дневно от 9 до 13 ч.; драматизации на български и английски език ще разучават децата в Клуб „Приказен свят“.

В детския клуб „Приятели на библиотеката“, организиран в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - гр. Шипка, децата ще  имат възможност да четат своите любими литературни произведения (училището има организирани и занимания в компютърната зала).

Рисунки на асфалт, занимания по апликиране, разучаване на песни  и танци ще бъдат организирани за децата в ОУ „Д-р Петър Берон“ - с. Овощник, и ОУ „Св. Климент Охридски“ - гр. Крън. Почти всички училища в населените места са предвидили организирани посещения до исторически обекти и местности в община Казанлък с цел опознаване на родния край.

В своя разгар е лятната ваканционна програма и на ОДК „Св. Иван Рилски“ . Организирани са разнообразни занимания за всички деца в общината – рисуване, танци, балет, различни творчески занимания. За тези, които обичат спорта, са предвидени занимания по таекуондо и приложно колоездене. Всеки ден през месеците юни и юли в ОДК любителите на спортните танци ще могат да танцуват под ръководството на Ваня и Петър Радеви.