Хорхе Букай пристигна в България заедно със сина си Демиан Букай

Те ще представят новите си книги в УАСГ

Световноизвестният аржентинецът писател Хорхе Букай – най-четеният в последните шест години у нас с 11 преведени книги, вече е в София. Той бе придружен от сина си Демиън Букай, който идва за българската премиера на първата си книга – Погледни обратно. Почитателите им ги чакаха с хляб, сол и гайди на летището.


Още с първата си стъпка за четвърти път на българска земя Хорхе Букай потвърди, че не само обича, но е влюбен в България и в нас българите. Обясни, че не може да посочи причината, защото любовта просто се случва. Творбите му са преведени на 30 езика по целия свят.
 ”В “20 стъпки напред” разкривам, че човек трябва да ги извърви по пътя си стъпка по стъпка”, казва писателят. „ И да ги извърви сам. Да не се оглежда наоколо за помощ повече или по-малко. Има неща, които никой друг, освен теб, не може да направи.”


Уникалното този път е, че той ще представи последната си преведена у нас книга “20 стъпки напред”, а синът му Демиан Букай идва за пръв път тук за българската премиера на първата си книга “Погледни отново”. Баща и син Букай ще представят взаимно книгите си утре вечер в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.


”Баща ми винаги говори с такова възхищение за България и българите”, хвали ни Букай-младши. „Оценява ги толкова високо, че и на мен ми се иска да се докосна до вас. А за мен ще бъде голяма чест, ако тук хората проявят интерес към моята книга, която показва пътя за преодоляване на трудностите, който ще ни помогне да намерим себе си.”


В момента двамата работят и върху обща книга за отношенията между бащи и синове и различните поколения в съвременния свят.