Постилат над 28 км тротоари в София

Транспортният зам.-кмет Любомир Христов инспектира ремонта на бул. "Никола Мушанов"

До края на годината в София ще бъдат основно ремонтирани и изградени над 28 км тротоари. Това заяви днес зам.-кметът на Столична община по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Любомир Христов, който инспектира ремонта на бул. "Никола Мушаноов" в района на Красна поляна.

Полагането на новите тротоари е част от няколко проекта, които текат в момента. От една страна, програмите за ремонт на съществуващи тротоари и за рехабилитация на улици и булеварди в града, както и проектите за изграждането на новото метро в "Младост" и "Дружба". Столична община ще инвестира общо около 6 млн. лева в пешеходни зони.

Нови тротоари с асфалтова настилка се изпълняват и в момента по бул. "Никоал Мушанов". Там вече е приключил ремонтът на уличните платна и осветлението. Предвижда се по пешеходните участъци да бъде маркирана и велосипедна алея.

С изпълнението на програмата за рехабилитация на основни улици и булеварди в града поетапно ще започне и ремонт и на по-малки улици в различните зони на града, каза още Любомир Христов. Предстои да бъдат ремонтирани над 40 вътрешноквартални улици.

През юли ще започне ремонтирането на бул. "Овча купел", който е продължението "Никола Мушанов" до бул. "Цар Борис ІІІ". Изпълнението включва рехабилитация на пътните платна, ремонт на тротоарите и ново осветление.