Съдът в Пловдив гледа мярката на шофьора, прегазил 4-годишния Паоло

Прокуратурата възразява, че на Георги Сапунджиев бе наложен само домашен арест

Днес Пловдивският апелативен съд трябва да реши дали да наложи по-тежка мярка на Георги Сапунджиев, прегазил 4-годишният Паоло на пешеходна зона в Стара Загора.

Магистратите ще разгледат протеста на прокуратурата срещу взетата от Старозагорския окръжен съд мярка за неотклонение "Домашен арест" по отношение на Сапунджиев.  Той е обвинен в това, че на 2 юни в гр. Стара Загора е нарушил правилата за движение и е причинил смъртта на 4 – годишния Паоло.

Мъжът блъсна детенцето с мощния си джип, Паоло почина на място пред шокираните погледи на родителите си. Впоследствие убиецът Георги бе нападнат от близките на детето и влезе в болница, твърдейки, че е станал жертва на кървава саморазправа. Сапунджиев прекара 48 часа в болница, а след това бе пуснат под домашен арест. Той твърди, че не чува с едното ухо, а адвокатът му пледира в съда, че неговият клиент можел завинаги да загуби слуха си.

От Окръжна прокуратура в Стара Загора пък повдигнаха обвинение причиняване на смърт по непредпазливост. За него се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години.