Убиецът на Паоло има актове за превишена скорост, страдал от болно ухо

Оставиха Георги Сапунджиев под "домашен арест" (ВИДЕО)

Убиецът на 4-годишния Паоло остава под "домашен арест". Това реши Апелативният съд в Пловдив. Мотивите за това са, че Георги Сапунджиев няма да се укрие, има постоянен адрес. Обвиняемият не се яви в съда. Той бе представляван от адвоката си, който представи декларация, че Сапунджиев не желае да присъства на делото.

В съдебната зала адв. Георгиев поиска по-лека мярка от домашен арест за клиента си. Прокуратурата настоя за "задържане под стража", предаде репортер на Plovdivutre.bg. Сапунджиев признава своята вина. В болницата каза на разследващите, че щом се стабилизира ще съдейства, заяви защитникът на шофьора, прегазил детето.

Прокурор Папаризов съобщи, че Сапунджиев има 8 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата, от които 7 наказателни постановления. Те са за шофиране с превишена скорост, управление на МПС в пияно състояние, шофиране без книжка и др.

Според адвоката на Сапунджиев клиентът му не е в цветущо здраве и се налага операция на лявото ухо.

Вера Вулджева от фондация "Зачатие" бе единствената протестираща пред съдебната палата. Тя пристигна с две червени рози.

А ето какво каза след заседанието Бианка Бикова - представител на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

44-годишният Георги Сапунджиев премаза 4-годишния Паоло пред погледите на родителите на детето. Трагедията се случи на 2 юни на пешеходна зона в Стара Загора.