Водният цикъл на финална права, стигна до Черноморец

Кметът на Созопол увери, че ремонтните дейности няма да застрашат сезона

С водосвет и ритуал „първа копка” стартира строителството в град Черноморец на подобектите от проект „Интегриран проект за воден цикъл на Созопол – I етап”, финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013г.".

„Започваме изграждането на частта от проекта за Водния цикъл в град Черноморец и съм уверен, че строителството ще приключи в срок", заяви по време на церемонията кметът на община Созопол Панайот Рейзи, като увери жителите на курортния град, че дейностите  по проекта няма да застрашат туристическия сезон това лято, а за следващото лято Черноморец ще посреща туристи с обновени водопреносна и канализационна мрежа.

„Призовавам жителите на Черноморец да проявят търпение, защото градът ще бъде разкопан през есента, за да се положат колекторите и се изградят канално помпените станции. Разбирам, че това ще предизвика известно неудобство, но само това е начинът Черноморец и Созопол да предлагат качествен туристически продукт”- заяви още кметът Рейзи.

Заедно с председателя на общинския съвет Красимира Германова и кметът на Черноморец Добри Добрев направиха първата копка на предстоящите строителни дейности и пожела успех на екипа и фирмата, които реализират строителството.