Столична община ще ремонтира 49 училища и детски градини

Отпуснатите 7 милиона лева са били предвидени за 43 обекта, но благодарение на икономиите ще има пари за още 6

Над 7 милиона лева е предвидила Столичната община за ремонт на училища и детски градини. През юли и август ще бъдат обновени 37 сгради, информира замeстник-кметът по строителство Ирина Савина. Общият брой на предвидените за ремонт детски градини и училища е 49. В програмата за ремонтни дейности на Столичната община за тази година са заложени 43 обекта. От реализираните икономии ще бъдат обновени сградите на още 6 детски градини и училища.

„Опитахме се да планираме програмата за ремонти тази година, така че да бъдат разпределени децата, съответно както всяка година, в близки детски градини, за да не нарушаваме техния процес на посещаемост в детските заведения”, заяви Ирина Славина. „В същото време ремонтните дейности трябва да приключат до 15-и септември в училищата, за да не нарушаваме учебния процес и да не се налага реорганизация в други училища.”

През  юли в София ще бъдат дежурни 122 детски градини, като през август броят им е 72, информира Мария Минчева - началник на Дирекция "Образование".

„Ако има някои родители, чието дете няма място в дежурна детска градина, могат да се обърнат към Дирекция "Образование", за да се окаже съдействие и съответно да бъде пренасочено там, където има работеща детска градина”, заяви Минчева.