Курортните общини ще извозват отпадъци по три пъти на ден

Созопол и Несебър в пълна готовност за сезона

До три пъти на ден ще се извозват в активния летен сезон отпадъците от улиците на двете най-посещавани курортни общини Созопол и Несебър. От там вече са сключили споразумения с фирмите за графика на почистване.

Отпадъците ще бъдат изнасяни и вечер след 21.00 часа. По информация на кметовете на двете морски общини през изиминалия летен сезон сигналлите на туристите са били свързани най-вече с шума от нощните заведения и с отпадъците, именно за това сега администрациите ще концентрират усилия още преди пиковите месеци в тази посока.

"Имало е случаи, в които туристи са снимали препълнени кошове с боклук и лично са извали да ми ги показват. Но въпреки, че фирмите чистеха постоянно, при 35 хиляди преминаващи само през Стария град няма как след групите да не остава много мръсотия", обясни Николай Димитров, кмет на Несебър.

Според колегата му - Панайот Рейзи пък оплакванията в Созопол били най-вече от семейства, заради шума от заведенията. За лято`2013 общия брой сигнали по проблема от туристи там са били 36.

Това лято отново ще има открити приемни, в които служители на общините ще приемат всички сигнали и опраквания на туристите.