Салма Хайек за първи път в България

Актрисата Салма Хайек е за първи път в България - за снимките на американския филм The Septembers of Shiraz ("Септември в Шираз").

"Здравейте. Ще остана дълго тук", каза звездата днес пред репортери на летище "София".

"За първи път съм в България", добави тя в отговор на въпрос.

Бодигард и шофьор почти скриха миниатюрната актриса с огромни чадъри - още на стълбите под козирката на ВИП-а. Тя беше със слънчеви очила, в черно сако и панталон и бяла блуза.

Журналистите преброиха шест куфара, с които беше пренесен багажът на Салма Хайек, преди самата тя да се появи - по време на най-силния дъжд, който се изля над София този следобед.

Салма Хайек ще си партнира в една от главните роли в "Септември в Шираз" с друг прочут актьор - Ейдриън Броуди, нашумял с филма на Роман Полански "Пианистът", който му донесе "Оскар" за главна мъжка роля.

Снимките ще са в Киноцентъра "Ню Бояна филм" под режисурата на австралиеца Уейн Блеър, чийто най-известен филм е "Сапфирите" - с много награди от престижни международни кинофестивали.

"Септември в Шираз" е по автобиографичния бестселър на иранско-американската писателка Далия Софер. Историята, свързана с иранската революция от 1979 година, е за живота на богато момиче от еврейски произход. Баща й е известен бижутер, който търгува със скъпоценни камъни с чужди държави. Заради това властите в страната го обвиняват в шпионаж и го вкарват в затвора. Семейството решава да търси политическо убежище в Америка.

Продуценти на филма са Ави Лернер, президент на компаниите "Ню Имидж" и "Милениум филмс", собственик на "Ню Бояна филм", и шотландският актьор Джерард Бътлър.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен