Йорданка Фандъкова ще представи Европа 2014

Вече шеста година програмата на Столична община насърчава взаимодействието между гражданското общество и местната власт

Утре в столицата ще се проведе тематично събитие с участието на кмета Йорданка Фандъкова, информират от пресцентъра на Столична община.

От 12:00 часа в четвъртък (19 юни) Информационният център за кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019, който се намира на ул. "Париж" № 1, ще бъде домакин на Стартираща среща по Програма Европа 2014.

Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова ще поздрави бенефициентите по програмата. Ще бъдат връчени договорите на организациите, които ще изпълняват проекти, финансирани от Столична община. Ще бъдат представени някои от дейностите, свързани с кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата.

Събитието се организира с подкрепата на Асоциацията за развитие на София. На него ще присъстват представители на всяка една от организациите-бенефициенти, общински съветници - членове на Програмния съвет на Програма Европа, районни кметове на СО, които са парньори по проектите, и представители на медиите.

Програма Европа на Столична община се осъществява успешно вече шеста година, като насърчава взаимодействието между структурите на гражданското общество и органите на местното самоуправление в София при достъпа до политики и прилагането на добри практики, свързани с членството на България в Европейския съюз. По Програмата тази година са подадени 82 проектни предложения, от които 33 са одобрени за финансиране. Проектите са в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата с оглед критериите в категория „Град и граждани”.