Двойка запали дома си, за да го спаси от срутване

Имението на Денис и Робърт Уеб беше надвиснало над 22-метрова пропаст. Те видяха само едно решение...

Какво бихте направили, ако семейният ви дом се намира на ръба на пропастта – буквално? Повечето хора решили да го срутят – най-вече, подтиквани от институцитиите и техните мерки за безопасност.

Когато обаче съдбата изправи това семейство от Тексас, САЩ, пред това решение, то предприе един по-нетрадиционен подход. Да изгори до основи, тоест до самия ръб на въпросната пропаст, своя застрашен дом.

Имението на Денис и Робърт Уеб се намираше при езерото Уитни, на около 95 км от тексаския град Форт Уърт. Части от градата, чиято обща площ е 371 кв. метра, буквално надвисваха над пропастта, която 22-метровата скала образува при водния басейн. Опасността от срутване беше очевидна.

Дни преди палежа двойката се изнесе от къщата. С тежката задача се заеха службите за пожарна безопасност, които използваха кран, пожарна кола и моторна лодка, за да се справят.

Американските медии пък с радост заснеха пламналата в огън къща, оценена на 700 000 долара. Фрагменти от нея (и от скалата) потънаха безследно в езерната вода.

"Гледах как животът ми се разпада", разказа Робърт. След което каза на един от журналистите: “Много е трудно да наблюдаваш подобно нещо... от мястото, което някога е бил твой двор”.

Снимки от палежа на къщата можете да видите в нашата галерия.