Обновена Оратница иде в Стара Загора

Българската етно-група ОРАТНИЦА идва в нов състав в Стара Загора по покана на "Различният поглед".

Тази година РАЗЛИЧНИЯТ ПОГЛЕД е местен партньор на международния музикален фестивал EXIT ADVENTURE 2014 в Сърбия и Черна Гора, на който момчетата от Оратница ще участват през месец юли.
Група ОРАТНИЦА, изпълняват народни песни в модерен аранжимент за тъпан, кахон, кавал и диджериду, и в момента имат нов вокалист – Миро от Джанго Зе. Те ще изнесат своя концерт на 27-ми юни, петък, от 20:00 ч., на сцената на Лятно Кино „Септември", намиращо се на ул. Васил Априлов и понастоящем работещо като паркинг, автомивка и бистро. Киното разполага с ремонтирана тераса със седалки за зрителите и запазен професионален кино екран. 
„ССИК – Различният поглед" има желание да възроди лятното кино като място за концерти, кино прожекции и други културни събития, като специално за концерта на Оратница ще подсигури озвучителна и прожекционна техника, и ще организира томбола за 4 безплатни билета за международния фестивал EXIT – два за фестивала ЕXIT в Петроварадинската крепост в Нови Сад и два за фестивала SEA DANCE FESTIVAL на Плаж Яз в Черна гора.
Някои от световните участници в EXIT тази година са създателят на Blur и Gorillaz Деймън Олбърн, Suede, диско кралицата Глория Гейнър, Jamiroquai, най-горещите имена на бас-сцената в момента - Skrillex, Rudimental, Dub FX, Andy C, Dimension и Koven, както и суперзвездите в електронната музика- Carl Cox, Deep Dish, Disclosure, Danny Tenaglia.