Галин Димов на проби в Хасково

Очаква се до няколко дни да стане ясно дали младокът ще подпише договор с тима от южния град

Халфът на Нефтохимик Галин Димов е на проби в Хасково при бившия наставник на шейховете Димчо Ненов. Полузащитникът е добре познат на треньора на новаците в А група и със сигурност има с какво да помогне на отбора при утвърждаването му в елита. Очаква се до няколко дни да стане ясно дали младокът ще подпише договор с тима от южния град.

В същото време се разбра, че Нефтохимик ще поиска лицензиране на стадиона в Българово, където да играе своите мачове. Тимът все още не е изчистил своите задължения и очаква решението на лицензионната комисия към БФС, която да реши дали нафтата ще може да играе в Б група. Вариантите със стадион Черноморец и терените в Сливен или несебър отпадат на този етап.

Все още не е факт и обявеното сливане с Мастер, който пък получи покана да се присъедини към втория футболен ешелон. Всичко ще стане ясно до 1 юли, когато окончателно трябва да е готов списъкът с отборите, които ще вземат участие в следващия шампионат на Б група. Отсега обаче е ясно, че за да се запълни съставът на групата според предварителните изисквания, от БФС ще трябва да направят доста компромиси, т.като голяма част от отборите в професионалната Б група не покриват условията за ниво професионален футбол.