Гастроентеролозите на МБАЛ са лекували 370 пациенти за първото тримесечие

В отделението работят по 27 клинични пътеки

Отделението по гастроентерология в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" - (Университетска) работи на високо ниво и резултатите показват това. За 1-то тримесечие на 2014 г. от там са преминали 383  пациенти, от които 370 са лекувани в отделението. Използваемостта на легловия фонд е 76, 73%.
В отделението се работи по 27 клинични пътеки, без да се налага продължителен болничен престой. работата в структурната единица е точно прецизирана и от всички дехоспитализирани болни за визирания период 98 % са изписани оздравели, а останалите с подобрения, информира завеждащия отделението д-р Димитър Арабаджиев.
Отделението по гастроентерология е ситуирано на 2-ри етаж в основната сграда на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" - (Университетска) на база от 15 легла. В него работят 5 лекари, от които 4-ма имат втора специалност по Гастроентерология, освен Вътрешни болести, 1 алерголог, 8 медицински сестри, две сестри обслужващи ендоскопския кабинет и 6 санитари.
Изключителните професионални умения на специалистите, доброто обслужване на пациентите и добрата материална база, корелира с отличните резултати на тази структурна единица.
„Можем да кажем, че ако човек се нуждае от висококвалифицирана медицинска помощ, при страдание от стомашно-чревния тракт най-добрите медицински специалисти работят в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" - (Университетска) и пациентите могат да им се доверят без резерв”, категоричен е изпълнителният директор на болницата проф. д-р Петрана Чакърова.