Почти 2 млн.лв. са загубите на болницата за миналата година

Предстои да бъде избран одитор на финансовата дейност за 2013 и 2014г.

1,764 млн. лв. са загубите на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” – Университетска, Стара Загора за миналата година. За същия период са придобити дълготрайни материални активи на стойност 539 547 лв. В тази стойност на закупените активи - със собствени средства са придобити активи на стойност 204 844 лв., със средства от Министерство на здравеопазването - 231 862 лв. и дарения в размер на 2841 лв. Това показва финансовото състояние на лечебното заведение, който бе представен на редовно общо събрание на акционерите.

На заседанието присъстваха присъства представител на Министерство на здравеопазването и общините Стара Загора, Казанлък, Опан, Павел баня и Гълъбово.

Общо 11 точки бяха разгледани в дневния ред. С мнозинство от акционерите бяха приети докладът на Съвета на директорите за дейността на дружеството през 2013 г.; Одобряване на годишния финансов отчет на дружеството; Приемане на консолидирания доклад за дейността за 2013 г. и приемане на консолидирания годишен финансов отчет за 2013 г.

Не бе приета точката за освобождаване от отговорност на ръководството на болницата. Предложението бе подкрепено само от община Казанлък, Представителят на министерството и община Стара Загора гласува против, което представлява общо 90,27% от акционерите, останалите са гласували "въздържал се".

„Никой не е освободен от отговорност. На последващо събрание на Съвета на директорите ще гласуваме да бъде избран одитор на финансовата дейност през 2013 и 2014 г.”, заяви изпълнителният директор на на ”МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” – Университетска проф. д-р Петрана Чакърова. Тя посочи, че в доклада на Съвета на директорите са дефинирани основната цел на работа на болницата, целите за развитие, предмета на дейност, анализ на кадровия потенциал, обем на дейност за 2013 г., показателите за качеството на работа за 2013г., има и акцент върху финансовото състояние, направен е анализ на данните от отчета на доходите, както и направените разходи за 2013 г. Има отчет за изпълнението на инвестиционната дейност за 2013 г. и последната точка е перспективите за развитие и инвестиционна дейност.