Започна електронното класиране в СУ

От днес до 5 юли кандидат-студентите трябва да заявят желаните от тях специалности в системата на университета

От днес, 23 юни, до 5 юли електронната система на СУ "Св. Климент Охридски" приема документи за класиране на кандидат-студентите, включили се в кампанията за 2014/2015 академична година, информира университетът на официалната си страница.

Електронният прием на документи стартира точно в 8:30 часа днес и ще приключи в 17:30 часа на крайната дата. Кандидат-студентите, които искат да участват в това класиране, трябва да се регистрират в онлайн платформата на СУ на адрес Online.uni-sofia.bg.

Таксата, която се заплаща, е от 30 лева.

При регистрацията всеки кандидат-студент създава свой профил, в който вписва личните си данни и подрежда желания ред на специалностите, в които иска да бъде класиран. "Кандидатите трябва внимателно да следват инструкциите на електронния формуляр в системата", подчертават от университета.

Таксата може да се плати онлайн (чрез EasyPay Epay), заедно с регистрацията, или допълнително - по банков път или на касите на СУ, като в онлайн попълването на данните си кандидат-студентите трябва да посочат това и след това да заверят квитанцията си в Информационния център на университета, заедно с оригинал и копие от дипломата си за завършено средно образование.

Тази година Софийският университет дава възможност за прием на документи в офисите по набиране на кандидат-студенти в различните региони в страната. Такива офиси има в Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Петрич, Разград, Русе, Свищов, Силистра, Сандански, Сливен, Смолян Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.