"Слънчев бряг" АД е с ново ръководство

Дружеството ще ръководи Йордан Георгиев

От днес "Слънчев бряг" АД е с ново ръководство. Новият Съвет на директорите е в състав Йордан Георгиев, Румен Кулев, Светлодара Петрова, Веселин Маринов и Таня Власиаду. Това стана на редовно Общо събрание на дружеството. Новоизбраният председател е Йордан Георгиев, който зае мястото на досегашния Златко Димитров.  Представители на държавата, която е собственик на 75% от акционерното дружество, съответно предложиха и гласуваха освобождаването на досегашния състав Иво Маринов, Златко Димитров, Константин Лешперов, Соня Енилова и Мариeла Павлова.
Част от миноритарните собственици гласуваха против, а други се въздържаха, съобщи 24chasa.bg. Но на практика техните гласове не влияят върху избора. В началото на събранието да напусне залата беше принуден адвокат Тенко Пенев, представител на миноритарния собственик Илиян Димитров, който е брат на досегашния изпълнителен директор Златко Димитров.
Неговото пълномощно беше оспорено, тъй като нямало нотариална заверка. Адвокат Пенев заяви, че ден преди събранието до сайта на „Слънчев бряг“ АД не е имало достъп и така акционерите не са имали възможност да се запознаят с документацията. Вероятно това ще се използва като мотив за обжалване на резултатите от днешното Общо събрание.