Стара Загора утре: 24 юни

Еньовден е

Времето: През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Във вторник денят ще започне със слънчево време. След обяд и привечер ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Северна България и планинските райони ще превали и прегърми. Преди обяд ще духа до умерен южен вятър, който до края на деня ще се ориентира от запад. Затоплянето ще продължи и максималните температури, в повечето места, ще са между 28 и 33 градуса.
Предстоящи събития:
11:00 часа в Заседателната зала на втория етаж в Областна администрация Стара Загора ще се проведе среща между областния управител на Стара Загора Живка Аладжова, кметовете на общините в областта и представители на ОУПБЗН Стара Загора за подобряване на координацията между институциите и съвместните им действия при бедствия и кризисни ситуации.
11:00 часа, Старозагорски минерални бани, петият Празник на билките и минералната вода.

Програма за Лятна работа с деца на Детски отдел, библиотека „Родина”, събитията се провеждат в посочените часове в Детския отдел на библиотека „Родина”, ул. „Българско опълчение” 69
10:00 ч. – 11:45 ч. „Аз се храня здравословно” – интерактивни занимания с д-р Николова от РЗИ Стара Загора
11:45 ч. – 12.30 ч. Работа по проекти: „Ах, добрината...”: Пъзели на приказки – състезание по отбори кой първи ще подреди пъзела; „Какво е... ?” – литературна игра за създаване на поетични образи; „Глезената Богданка” – четене по роли; Танцово студио: „Искри български” – запознаване с народни танци от различни области на България.

Културен афиш:
18.00 ч. - «Славей в града» - стихосбирка на Маир Сиди - арт зала, НЧ «Св. Климент Охридски 1858»
19.00 ч. - «Сънят на смешния човек» по Ф. М. Достоевски, Моноспектакъл на Мариус Куркински
Мариус Куркински създава емблематични представления. Винаги завладяващ с високоволтов заряд изпълващ сцената със сила и присъствие! Той не крие предпочитанието си към руската класика – Чехов, Платонов. А сега ни отвежда и към Достоевски. Драматичен театър
Казанлък:
09:00 часа - Тържествена литургия в Къренската черква - храм "Св. Йоан Предтеча" ще отслужи Старозагорският митрополит Галактион по повод 170 години от освещаването й през 1844 г.