"Ацис и Галатея" открива Летния фестивал на 25 юни

Античният форум очаква откриването на първия Летен фестивал в Стара Загора

Общо 300 са местата на Античния форум в Стара Загора, които се подготвят за представленията на първия Летен музикален фестивал „Августа Траяна“. Обособени са 4 сектора. На аудиториума /каменните седалки / в секторите В и Г има 3 реда с общо 160 места.
Секторите А и Б са от двете страни на сцената в подножието на аудиториума – столовете тук са общо 120 . Над трите реда на аудиториума също ще се поставят столове. Входът за представленията ще бъде от античната улица /минава се под новото мостче/ и …пристигате в обновения Античен форум.
На входа и непосредствено преди представленията ще може да купите билети – от 20,00 ч. касата отваря врати на място. В работно време билети могат да се купят в сградата на Операта – Билетен център от 9,00 до 19,00 ч.
Гръб на сцената ще е атрактивен винил с размери 12 на 8 метра по проект на сценографа Борис Стойнов и със съдействието в подготовката на специалисти от Регионален исторически музей-Стара Загора. Самата сцена е 80 кв.м и е предоставена от Община Стара Загора. Оркестърът ще бъде на дървен подиум пред сцената.
Очакваме ви в удобно облекло и с връхна дреха за прохладните летни вечери,предупреждават

организаторите. По камъните на Античната улица се ходи внимателно и с удобни обувки /дамите могат да се въздържат от високи токчета/.
За тези от вас, които са от други градове и са планирали своя уикенд на морето – какво по-добро от посещението в петък вечер /на 27 юни и на 11 юли/ на представленията на Държавна опера-Стара Загора на Античния форум! Очарователна Стара Загора предлага и безкрай възможности, къде да отседнете за една нощ по пътя за морето. А и нощта ви ще бъде

незабравима – гарантирано от Държавна опера-Стара Загора. Може да се информирате от сайта на Туристически информационен център-Стара Загора за хотели и места за настаняване и посещение.

Фестивалът ще открие премиерата на операта „Ацис и Галатея“ от Георг Фридрих Хендел/Волфганг Амадеус Моцарт – отново и на 27 юни /петък/ от 21 часа.