Семир Абу Мелих: Какво се случва с обещания специален Закон за възрастните хора?

До какъв етап на развитие е стигнал обещаният от Корнелия Нинова през 2013 г. специален Закон за възрастните хора, с който да се уреждат обществените отношения и задължение на общините към условия за социален живот на тези хора. Това обеща да провери бургаският депутат от ГЕРБ Семир Абу Мелих. Той се срещна с пенсионери от клуб „Морски звуци” в Бургас.
„Поех ангажимент да проверя какво се случва с въпросния законопроект. При срещите ми с възрастните хора, те логично повдигат въпроса. Надявам се, г-жа Нинова да държи на думите си. Ако тя не го направи, аз бих съдействал за реализирането на тази важна идея, която засяга голяма част от населението на страната ни”, коментира бургаският депутат в рамките си на четвъртата си среща за този месец с пенсионери от Бургас.
Той посети и клуба в к-с „Изгрев”, където обсъди реформи в сферата на здравеопазването, промени в посока задължително гласуване и други актуални теми от обществения и политически живот.
 „Ще продължа дискусиите в този формат, защото искам да чуя мнението на гражданите. Моята основна борба се състои в падането на монопола на Националната здравноосигурителна каса. Така пациентът ще е в центъра на вниманието и ще получава справедливо здравно обслужване. Изненадан съм от разбирането от страна на гражданите, с които се срещам през изминалия месец. Това са хора, които са живели в друго време, лекували са се в системата на Народна република България, но сега имаме здравеопазване на Република България. За мое щастие, тези хора се оказаха мъдри и отговорни не само към себе си, но и към своите деца и внуци”, сподели Семир Абу Мелих.