Почистват наводнените шахти в София

На места "Софийска вода" е изградила безвъзмездно нови отводнителни съоръжения

Фирмите-оператори към Столична община и вододоставчика "Софийска вода" АД почистват шахтите на територията на града.

От началото на 2014 г. и по време на интензивните валежи от дъжд се извършва дейност „Почистване на дъждоприемни шахти“, информираха от СО. Към момента са почистени над 6 287 от съоръженията на места, където се е получило завиряване поради свличане на земни маси и отпадъци от околното пространство.

"Благодарение на съвместната работа между фирмите - оператори, „Софийска вода“ АД, както и организацията и контрола по изпълнението от страна на Столичен инспекторат на местата, в които се получаваше завиряване, сега са почистени и е възстановена проводимостта на дъждоприемните шахти", посочват от Столична община.

Отделно от тази дейност, дружеството „Софийска вода“ АД е изградило безвъзмездно отводнителни съоръжения там, където не е имало, но има необходимост от това. Започна се от районите "Илинден" - транспортен възел под бул. "Сливница" на подхода към Западен парк, в район "Искър" – ж.к. "Дружба" 1, 4 ОДЗ, район "Красна паляна" – бул. "Вардар" бл. 185.

Изграждането на дъждоприемни шахти на критични места от страна на дружеството ще продължи и в районите "Сердика", "Подуяне" и "Изгрев".