Запалиха джипа на главния архитект на Несебър

Колата е запалена в двора му в Поморие

Неизвестни подпалвачи запалиха джипа на главния архитект на Несебър Валенти Димов. Инцидентът е станал в Поморие, тъй като Димов от дълги години живее там, а работи в несебър. Пироманите са атакували с огън джипа му „Хюндай Теракан”, който бил оставен в двора пред луксозната му къща на улица „Странджа”.
Скъпото возило пламнало в около 4.20 часа тази сутрин. Валентин Димов обаче усетил, че нещо се случва. Той чул шум от счупване на стъкло и излизайки на балкона видял как джипът му гори. Огънят тръгнал от тавана на автомобила. Мъжът изгасил горящата горна и задна част на „Хюндая” с пожарогасител и веднага се обадил в полицията. При извършения оглед в близост до колата са намерени и иззети парчета от счупени бутилки с мирис на запалителен продукт, както и овъглени парчета плат. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на РУП - Поморие. Пожарът е умишлен, но за щастие колата не е изгоряла.
В Поморие и Несебърхората шушукат, че палежът е свързан най-вероятно заради работата на главния архитект.
Неприятностите на Валентин Димов започнаха в края на 2012 година след като гръмна скандалът „Дюнигейт”. Тази година пък на мушка го взе и комисията „Кушлев”. Цялото му имущество на стойност над 1 млн лв бе запорирано във връзка с разследването.
Заради скандалите бе наложен запор на имотите и на кмета на Несебър Николай Димитров. По искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, съдът в Бургас наложи възбрана на 12 имота и 10 банкови сметки на несебърския кмет Николай Димитров. Те са общо за близо 2 милиона лева. Подчиненият му главен архитект Валентин Димов може да се раздели с 11 имота и 14 банкови сметки за малко над милион. Това ще стане, ако се докаже, че те са придобити незаконно, или извън официалните им доходи.