Пускат трамвай номер 7 по новите релси

От 1 юли трамваите в "Надежда" ще се движат по нов маршрут

От 18 юли трамвай номер 7, който се движи по бул. "България" до квартал "Надежда", ще тръгне пак по редовния си маршрут, информират от Столична община. Линията беше спряна заради изграждането на обновена инфраструктура по булеварда, като на нейно място в момента върви алтернативен автобус 7ТМ.

От 4.30 часа на 18.07.2014 г. (петък) ще бъде възстановено трамвайното движение по редовния му маршрут.

По-рано от СО съобщиха за временна организация на движението във връзка с реконструкцията на релсовия път и контактно-кабелна мрежа в подлез “Надежда” в участъка от Пета градска болница до подлез „Надежда” по маршрута на трамвайни линии 6, 7 и 12.

Ето как ще се осъществява движението между 1 и 18 юли:

Трамвайна линия № 6 ще се движи по маршрут: от ж.к. „Обеля 2” по маршрута си до спирка “Триъгълника”, през транспортен подлез Надежда продължава по маршрута на трамвайна линия № 11 по ул. “Скопие”, ул. “Габрово” и бул. “Константин Величков” до бул. “Александър Стамболийски”, наляво по бул. “Александър Стамболийски”, площад “Възраждане” и надясно по бул. “Христо Ботев” по маршрута си до ж.к. „Лозенец” двупосочно.

Скъсява се маршрутът на трамвайна линия № 7 – от ж.к. Борово до надлез Надежда.

Трамвайна линия № 12 ще се движи по маршрут: от кв. „Илиянци” по маршрута си до спирка “Триъгълника”, през транспортен подлез Надежда продължава по маршрута на трамвайна линия № 11 по ул. “Скопие”, ул. “Габрово” и бул. “Константин Величков” до бул. “Александър Стамболийски”, наляво по бул. “Александър Стамболийски”, площад “Възраждане” и надясно по бул. “Христо Ботев” по маршрута си до площад Журналист двупосочно.