Живка Аладжова на среща с млади здравни експерти

Областният управител се срещна с членове на клуб "Млад здравен експерт"

По повод Международния ден за борба с наркоманиите и наркотрафика 26 юни областният управител Живка Аладжова се срещна с членове на клуб „Млад здравен експерт” от СОУ „Васил Левски” и техния ръководител Мариана Иванова. 

„Това е един от най-сериозните проблеми на съвременното ни общество. Милиони семейства по целия свят са засегнати по един или друг начин от този бич, с който нито може да се свикне, нито може да бъде приет по някакъв начин. Крачката в тази в много случаи фатална посока е лесна, ако няма какво в обкръжаващата те среда да те спре – родители, приятели, учители.
Справянето с проблема изисква много воля и много силна подкрепа – не само лична, но и обществена”, каза Аладжова пред Габриела Колева, Нелли Дойкова и Севил Вахид, които са в 11 клас и повече от 2 години са част от младежкия здравен клуб към РЗИ Стара Загора.

Техният учител г-жа Иванова сподели, че момичетата от СОУ „Васил Левски”, както и останалите членове на клуба от още 8 старозагорски училища, са изключително амбициозни и с ентусиазъм и отговорност се включват във всички събития, организирани или подкрепени от РЗИ.

Живка Аладжова обсъди с младите здравни експерти възможности за осъществяването на съвместни идеи както през лятото, така и в първите дни на новата учебна година, чрез които максимален брой млади хора да участват в полезни инициативи.