Зелено лято от Ресурсен център Стара Загора

Започва на 1 юли и ще продължи до края на август

За поредна година се осигуряват занимания за децата в двора на Ресурсния център. Това лято в традиционните образователни и развлекателни игри ще се включат 20 деца от 1 до 5 клас и 30 ученици от 6 до 10 клас.
Всеки делничен ден от 9 до 12 часа със заниманията на децата със специални образователни потребности ще са ангажирани ресурсни учители, психолози и логопеди.

Те са им подготвили кът за тихи игри, работа с хартия, глина и природни материали. Ще се организират и спортни занимания – народна топка, футбол, баскетбол и други. Лятната програма предвижда и изнесени занимания на Аязмото, включващи посещения в старозагорския зоопарк, залата на смеха, а също така и на част от културно-историческите забележителности в града и региона.

Учениците от 6 до 10 клас ще вземат активно участие и в работата на проект „Зелено включване”. В опитното поле на Ресурсния център те ще помагат в засаждането и отглеждането на био плодове и зеленчуци.

„Целта на проекта е да се насърчи и полуляризира био земеделието чрез осигуряване на възможност за социално включване на младежи със специални образователни потребности”, обясни директорът на Ресурсния център Калоян Дамянов.