Созопол посреща Джулай с Кен Хенсли


Бившият китарист на култовата банда "Юрая хийп" ще изпълни хита "Джулай морнинг" на специално изградена сцена в комплекс "Созополис" на местността Буджака. Шоуто е по инициатива на Георги Мархолев и групата му „Сънрайз“, които са стари познайници на Хенсли.
„Сред тракийските разкопки ще бъде построена сцена и за първи път по Южното Черноморие звезда от този ранг ще направи концерт за посрещането на Джулая. Имаме идея да продължим и инициативата си отпреди няколко години – “Rock on the Rocks”, която започна с концерти в Бургас, Созопол, София... снимаме и филм. Искаме това да се превърне в продукт, който да представя България като туристическа дестинация, също красотите и духа на нашата страна. Всичко това е свързано с музиката и участието на млади талантливи българи. Разбира се включваме и Кен Хенсли като специален гост. Музиката е най-бързото средство за комуникация и би трябвало подобни инициативи да бъдат подкрепени от държавата и бизнеса“, убеден е Мархолев.
Датата за големия концерт традиционно е 30 юни.
Няколко дни преди това в Министерство на външните работи ще бъде организирана среща с участието на популярния британски музикант, който ще говори пред публика и ще поднесе музикално изпълнение с участието на бандата на Мархолев.
Събитието е в подкрепа на кампания, инициирана от бургазлията и имаща за цел датата 1 юли да бъде официално призната в цяла Европа като „Ден на свободния дух“. Датата се свързва с явление, съществуващо вече над 35 години единствено в България.
Черноморски фар