Съпругата на бай Мето: Прокурорката ми върна вярата в правото! (ВИДЕО)

Присъдата за зверското убийство на таксиметровия шофьор Методи Гачев ясна до месец

До месец апелативният съд ще вземе решение каква да е присъдата на Александър Скръчков, подсъдим за убийството на таксиметровия шофьор Методи Гачев.

Прокуратурата и частните обвинители поискаха днес от апелативния съд да наложи "Доживотен затвор" на Скръчков, който получи 20 години затвор при първоначален строг режим от окръжния съд.

Престъплението бе извършено на 25 май 2013г., а жестоко пребитият шофьор почина в болница от тежките си рани на 17 юни. За престъплението през септември бе задържан 33-годишният Александър Скръчков, който бе разпознат от трима свидетели. Един от тях е мъж, който живее на ул. "Фр. Жолио Кюри" и който в ранните часове на 25 май видял побоя. Човекът се опитал да се намеси и да спре Скръчков. Блъснал го и извършителят паднал, което вероятно е спасило и съседа от побой. Свидетелката в таксито също безапелационно разпознала Александър Скръчков като човека, пребил таксиметровия шофьор. Третият свидетел е приятел на подсъдимия и самият той също се е опитвал да спре Скръчков да не бие повече падналия на земята и облян в кръв Методи Гачев. След като не успял да прекрати побоя, избягал. "Невинен съм и моля да бъда оправдан. Не съм го извършил аз", каза в съдебната зала подсъдимият. Той продължава да твърди, че не помни нищо от онази нощ и че не той, а някой друг е пребил шофьора.