ВИДЕО със съпругата на бай Мето: Убиецът ще отмъсти на децата ми!

Катя Гачева иска доживот за убиеца на мъжа си

Съпругата на зверски убития таксиметров шофьор Методи Гачев иска затвор доживот за Александър Скръчков. През сълзи треперещата жена каза, че се страхува от отмъщение.

Делото за пребития до смърт бай Мето днес бе отложено за 30 юни, предаде репортер на Plovdivutre.bg от съда. Това стана след искане на защитата на подсъдимия Александър Скръчков. Адвокат Симеон Иванов заяви, че в материалите по делото има няколко листа от неизвестни за него досъдебни производства срещу Скръчков от 2013 година. Защитникът поиска да се запознае с тези документи. Съдът постанови да му бъдат предоставени справки от 4 РУП и от Апелативна прокуратура за досъдебни производства с номера 229 и 373. До 30 юни трябва да се изясни какви точно са те и дали не става дума да техническа грешка.

Александър Скръчков получи 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим за зверското престъпление.

Вдовицата на убития и синовете му искат доживотен затвор. Скръчков от своя страна настоява, че 20 години са му много и обжалва за намаляване на наказанието.

Във фаталната нощ, 24 срещу 25 май м.г., пияната компания на убиеца стояла на пътя на таксито и бай Мето им свирнал от колата, за да се преместят. Това обаче вбесява Скръчков, който почва да удря по автомобила и чупи единия фар. Когато таксиметровият шофьор излиза, той е зверски пребит с юмруци в главата. Пада безпомощен, но нападателят продължава с ритници - отново в главата. Дори приятелят му не успява да го озапти. Хора от улицата се намесват, което подплашва бияча. След инцидента Скръчков се крие 4 месеца до 25 септември, когато е арестуван.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен