Джулая под строга охрана

Без къпане в морето и скачане от моста

Дежурни екипи на жандармерия, полиция и общинска полиция ще следят за сигурността на меломаните, дошли да посрещнат първото юлско утро на плажа в Бургас. Фестивалът ще премине под общия контрол за Наредбата за обществения ред и сигурност и Наредбата за водното спасяване.

Няма да се допускат вандалски прояви и нарушения на етичните норми.  В сила е и пълна забрана за скачане от Мостика.

"Нарушителите ще бъдат подведени под отговорност по установения законов ред. При установено нарушение ще бъдат налагани максимални санкции" -  това уточни Мариян Ангелов, началник на отдел УКОРС към Община Бургас.

За безпрепятственото преминаване на музикалното събитие Община Бургас е осигурила 1 лодка, а четирима водни спасители ще наблюдават плажната ивица. За удобство на многобройната публика са предвидени 10 броя допълнителни еко тоалетни.

По време на фестивала ще се проведе и традиционната АНТИСПИН кампания. На нея служители към отдел "Здравеопазване и превенции"  и доброволци на Общински младежки клуб "J.J.Cool A" ще раздават здравно-информационни материали, флаери, брошури; ще осъществяват превенция на ХИВ/СПИН и промоцират употребата на предпазни средства.

Осигурени са 6 кубика дърва, с които  да се избегне чупенето на клони и разрушаването на общинската собственост в района. Те ще послужат за запалване на огньове на плажа, около които да се съберат празнуващите.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен