ВиК също се закани да съди шефката на болницата

И още една фирма, която д-р Чакърова е цитирала, я опровергава

ВиК Стара Загора също обяви, че ще даде на съд шефката на старозагорската болница д-р Петрана Чакърова, заради невярна информация. Това обяви директорът на дружеството инж. Радостин Миланов. Днес д-р Чакърова съобщи на пресконференция, че лечебното заведение има запор на сметки от пет дружества, сред които и ВиК.

В късния следобед д-р Чакърова изпрати извинение, че е станала неволна грешка по отношение на ВиК, като е имала предвид ЕВН. Петте фирми наложили запор са следните, уточняват от болницата: EВН - на стойност - 432 хил. лв.; "Медикс" - 432 хил. лв.; "Марвена" - 310 хил. лв.; ND Фарма - 42 фхил. лв. и "Юнимедика" - 35 хил. лв., се посочва в прес съобщението. От МБАЛ припомнят, че храненето на пациентите не е спирано днес. За утре също има осигурена храна за настанените в болницата, включително и за тези, които спазват специфични диети. РЗИ е уведомено, че продължава осигуряването на храна за пациентите. Ръководството прави всичко възможно и се надява още в четвъртък да бъдат изплатени и заплатите на служителите.
Междувременно рано тази сутрин екс здравният министър Евгений Желев обяви, че ще съди д-р Чакърова за клевета. По Нова телевизия Чакърова е заявила, че д-р Желев е източвал болницата, чрез фирми, свързани с него.

Тази вечер една от фирмите, които е визирала шефката на болницата също опроверга думите й в официално изявления до медиите. Дейността на фирмата е свързана с извършване на услугата дезинфекция, химиотермодезинфекция, изпиране и гладене на болнично бельо, инфектирано бельо, болничен постелъчен инвентар и работно облекло. От там твърдят, че нямат никаква обвързаност с д-р Желев. А също и, че "Проф. Чакърова системно отказва каквато и да е комуникация с фирмата, не отговаря на никакви писмени покани и писма, включително и за разсрочване на задълженията, което ме оставя с убеждението, че не се търси път за справяне с проблемите, а напротив, в следствие на което бях принудена да потърся правата си по съдебен ред".