И БЧК опроврега д-р Чакърова!

Червенокръстците търсят фирми-дарители, но нямат ресурс да хранят пациентите

И БЧК опроверга оповестената по-рано днес информация от директорката на старозагорската болница д-р Петрана Чакърова, че организацията ще поеме храненето на пациентите. По думите на областният директор на червенокръстците Стефка Абаджиева, тепърва започва акция за набиране на помощи.
"Във връзка с публикации в различни медии, по повод пресконференция днес по - рано, БЧК Стара Загора уточнява, че ръководството на Многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Ст. Киркович“ АД – Стара Загора – Университетска отправя към общността апел и обявява акция за набиране на трайни пакетирани хранителни продукти, без специални условия за съхранение /брашно, ориз, боб, леща, захар, олио и други/, за осигуряване храненето на хоспитализирани пациенти в болницата", съобщи Стефка Абаджиева, областен директор на БЧК.
Временен пункт за събиране на даренията от граждани и фирми е организиран от днес в сградата на болницата, на адрес гр. Стара Загора, ул. "Ген. Столетов" № 2, северен вход, етаж администрация от 08:00 до 16:00 часа, всеки работен ден.
Болницата приема дарения от фирми и на дезинфектанти и медицински материали /марля, бинтове, спринцовки/.
Областният съвет на БЧК - Стара Загора, известен за тежката ситуация в болничното заведение, е във връзка със свои партньори, дарители и симпатизанти, в опит да подпомогне процеса на набиране на дарения.