Още двама от "нафтата" тренират с ФК Бургас

Новото дерби на Бургас, на ниво Б група ще се играе още във втория кръг на първенството - около 9 - 10 август

Двама от най-опитните бивши защитни на Нефтохимик започнаха тренировки с отбора на ФК Бургас. Това са Диян Молдованов и Юри Иванов.

Централният бранител игра през последния сезон в Монтана, но след края му си тръгна от тима. През миналата година Молдованов, който бе капитан на Нефтохимик, влезе в конфликт с бившия треньор на нафтата Валери Дамянов и изненадващо бе освободен от тима. Опитният защитник обаче може да помогне на новака в Б група и няма да е изключено, ако подпише договор с тима, като същото се отнася и до Юри Иванов, който игра като титуляр в почти всички мачове на нафтата през миналия сезон.

В същото време от БФС увеличиха възрастта за футболистите, които задължително трябва да играят във втория ешелон - тя става 23 години, вместо 21 както бе обявено предварително. Това се прави с цел да няма повторение на възрастта с дублиращата група на елитните тимове. Както е известно от този сезон всички елитни тимове ще имат свои отбори във възрастта до 21 години, които ще се състезават в отделен шампионат.

Както вече Бургасутре писа, новото дерби на Бургас, на ниво Б група ще се играе още във втория кръг на първенството - около 9 - 10 август. Мястото и часът на срещата ще станат известни скоро.